Groepen

groepen In de live@edu omgeving heb je het online Office menu waarin je op diverse manieren naar je Skydrive geleid wordt. Tevens vind je daar de optie Groepen

In een eerdere post vertelde ik al dat je online mappen en bestanden kunt delen. Is handig als je dat met 1 of 2 personen wilt doen. Zodra je een werkgroepje hebt met meerdere personen hebt wordt het interessant om daar een Groep voor aan te maken en de werkgroepsleden daarvoor uit te nodigen.

Dat levert een afgeschermde werkomgeving waarin de volgende zaken gedeeld kunnen worden: documenten, foto’s en gemeenschappelijke agenda (waarin je met een andere kleur ook overigens je persoonlijke agenda kunt laten weergeven of het lesrooster, of feestdagen etc etc). Tevens heeft een groep een eigen emailadres: een adres waarmee je alle groepsleden in 1 x bereikt (dus eigenlijk een soort distributielijst).  Uiteraard kun je een lijst van leden weergeven en als je dan op foto van groepslid klikt krijg je haar live@edu profiel te zien. Verder kun je eenvoudig vanuit dat gebied direct chatten met groepsleden.

Mooie en nuttige functie!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s