Welkom

Dit blog vind zijn oorsprong in mijn live@edu Space, welke ik op 8 okt 2010 heb laten migreren naar WordPress.com. Eerlijk gezegd was ik een beetje teleurgesteld toen de migratie was uitgevoerd. Eigenlijk was alleen het blogdeel overgezet en daarmee lijkt het dat ik enorm veel info (o.a. allerlei webparts), die ik door de tijd heen in mijn space had gebundeld, ben verloren. Ik zal er wel vooraf voor gewaarschuwd zijn, maar ik heb de domme gewoonte dit soort waarschuwingen niet te lezen. Voortaan maar wel lezen!

Maar goed, ik zal nu in DEZE omgeving alles rond live@edu gaan verzamelen wat interessant kan zijn voor de besluitvorming bij Univeriteit Leiden: online samenwerken middels live@edu of Google Apps

Oh ja, deze omgeving gebruik ik ook om dingen te testen. Ik laat die probeersels (tag=test) gewoon staan: enerzijds misschien een beetje slordig, anderzijds inspireert het de lezer om betreffende functionaliteit te gebruiken.

Advertenties

Officiele aankondiging: Office365 voor het onderwijs opvolger live@edu

Vandaag ontving ik de officiele bekendmaking:

Microsoft is excited to announce that the Live@edu service will be transitioning to the Microsoft Office 365 platform. Office 365 for education will greatly enhance the current Live@edu offer and represents our firm commitment to students around the world.

en

The Live@edu program will be transitioned to Office 365 for education, giving our customers access to great new services not available in Live@edu today, such as advanced Exchange features, Lync Online, SharePoint Online, archiving, voicemail, and Blackberry support.

Availability and pricing for these Office 365 features will be announced at a future date.

Pricing? Nou, dat gaan we in de gaten houden.  Als er kosten aan verbonden gaan worden aan deze uitgebereide service ben ik ook benieuwd of er ook nog gewoon een lite-versie blijft bestaan: live-lite@edu?

Verdere info:

klik hier voor aankondiging en up-to-date info op live@edu-site

klik hier voor de Office365-site

Foto’s mailen met Iphone naar foto-album:-(

Photo okt 16, 23 59 42 Als je online een foto-album op je Skydrive hebt aangemaakt dan kun je aan dat album een emailadres laten toekennen. Als je naar dat emailadres een mail stuurt met als bijlage een foto dan wordt die foto automatisch in dat album geplaatst. Dat gaat bij mij goed zolang ik bijvoorbeeld outlook gebruik. Maar als ik mijn Iphone gebruik, waarbij ik gewoon met zelfde Outlook-Exchange account mail, dan wordt alleen de eerst verzonden foto in een nieuw album goed geplaatst. Iedere volgende poging strandt: foto wordt NIET geplaatst. Wel zie ik binnen Outlook gewoon het Iphone mailtje als Sent Item staan.

Deze mogelijkheid lijkt em nu juist zo handig voor smartphones/handhelds. Op een computer heb ik andere,  handigere mogelijkheden om een foto te uploaden.

Wie helpt me verder? Herken jij dit probleem of heb jij dit probleem niet met jouw Iphone?

Forum-discussielijst?

Kan iemand mij vertellen of live@edu in een discussielijst/forum functie voorziet?

Volgens mij niet. Dat zou ik een gemis vinden. Een voor mij logische functie binnen de groepen-functionaliteit bijvoorbeeld.

Groepen

groepen In de live@edu omgeving heb je het online Office menu waarin je op diverse manieren naar je Skydrive geleid wordt. Tevens vind je daar de optie Groepen

In een eerdere post vertelde ik al dat je online mappen en bestanden kunt delen. Is handig als je dat met 1 of 2 personen wilt doen. Zodra je een werkgroepje hebt met meerdere personen hebt wordt het interessant om daar een Groep voor aan te maken en de werkgroepsleden daarvoor uit te nodigen.

Dat levert een afgeschermde werkomgeving waarin de volgende zaken gedeeld kunnen worden: documenten, foto’s en gemeenschappelijke agenda (waarin je met een andere kleur ook overigens je persoonlijke agenda kunt laten weergeven of het lesrooster, of feestdagen etc etc). Tevens heeft een groep een eigen emailadres: een adres waarmee je alle groepsleden in 1 x bereikt (dus eigenlijk een soort distributielijst).  Uiteraard kun je een lijst van leden weergeven en als je dan op foto van groepslid klikt krijg je haar live@edu profiel te zien. Verder kun je eenvoudig vanuit dat gebied direct chatten met groepsleden.

Mooie en nuttige functie!

Gelijktijdig aan online Office document werken

word Ik heb een map online gedeeld met ander account, met Webapp-Word een document online in die map opgeslagen.  Die persoon ziet inderdaad die map met dat bestand.
Vervolgens heb ik voor de zekerheid even 2 verschillende browsers op mijn PC geopend: in de ene een sessie met mijn eigen id, in de andere een sessie met die andere id.

Helaas, zodra 1 van ons dat document geopend heeft en de ander wil het veevolgens openen verschijnt de volgene melding:

Het document van het type document kan niet worden geopend en bewerkt in Word Web App omdat het momenteel door een andere gebruiker wordt bewerkt.

 

excel Met Excel lukt het wel: je ziet dan rechtsonderin wie er aan het bewerken zijn maar je ziet niet wie waar bezig is. Ook kun je helaas niet vanuit dat venster even snel een chat opzetten met de mede-bewerkers

 

 

powerpoint Bij Powerpoint gaat het, net als bij Word, ook niet gelijktijd, de melding is daar overigens anders dan bij Word

Kan de presentatie niet openen voor bewerkingen, omdat deze door Test Tester1 is vergrendeld.

 

OneNote OneNote doet het het meest netjes: je kunt gelijktijd aan zelfde document werken, in het weergave menu kun je de optie Auteurs Weergeven activeren. Tijdens het typen zie je dan live wie waar aan het typen is.